Kunde Case |

Bonnier

Qbit-Jedox-logo

Bonnier Forecasting – Rapportering til tiden, uden overarbejde

Qbit-Jedox-Bonnier-case

Kunde

Bonnier Business to Business

Område

Europa

Industri

Medier

Afdeling

Finans, Salgs

Applikationer

Ledelsesrapportering og konsolidering med Jedox Cloud

Systemmiljø

Forskellige Lloakel CRM-, regnskabs- og BI-værktøjer

Executive Summary

Bonnier Business to Business har til formål at holde de forretnings ansvarlige opdaterede og informerede – både i forhold til deres forretningsområde og for hele organisationen. Da deres aldrende ledelsesrapporterings- og konsolideringssystem blev for langsomt, ufleksibelt og dyrt, implementerede finansholdet en ny løsning baseret på Jedox Cloud. Softwaren har sparet værdifuld tid i den månedlige og ugentlige rapportering - og åbnet mange nye muligheder for at optimere andre forretningsprocesser.

Fordele

Hurtigere, mere effektiv månedlig og ugentlig rapportering

Mere tid til værdifuld analyse

33% tidsbesparelser i månedlig rapportering

Større muligheder for at integrere fremtidige BI-projekter

Hvorfor Jedox?

Cloud-Baseret løsning (Jedox Cloud on Azure)

Overbevisende Proof-of-concept

Godt forhold mellem pris og ydelse

Meget skalerbar, agil platform

Løsningsvedligeholdelse sker gennem eget finanshold

Sammendrag

Bonnier Business to Business har til formål at holde de forretnings ansvarlige opdaterede og informerede – både i forhold til deres forretningsområde og for hele organisationen. Da deres aldrende ledelsesrapporterings- og konsolideringssystem blev for langsomt, ufleksibelt og dyrt, implementerede finansholdet en ny løsning baseret på Jedox Cloud. Softwaren har sparet værdifuld tid i den månedlige og ugentlige rapportering – og åbnet mange nye muligheder for at optimere andre forretningsprocesser.

Holde de ansvarlige velinformerede

Bonnier Business to Business udgiver forretningsnyheder og flere nichepublikationer for ledere i til lande i hele Europa. Ved siden af sine mange udgivelser af trykte og online magasiner, tidsskrifter og guider, står de også for digital undervisning, uddannelsesplatforme og konferencer i flere lande. Selskabet er en del af Bonnier AB, en global mediegruppe, der har været familieejede og drevet i Sverige i syv generationer.

Behov for detaljerede oplysninger

Bonnier har til formål at levere forretningsrelaterede nyheder, viden og indsigt for at holde erhvervsfolk informerede om alle forretningsmæssige forhold. Inden for organisationen anvender finansholdet samme standard til sine ugentlige og månedlige ledelsesrapporter. Tidligere har gruppen kun konsolideret på et overordnet niveau med Hyperion Essbase.

Ingen interne IT-ressourcer

Med tiden er systemet gået hen og blevet for langsomt og ufleksibelt. I og med afdelingen ikke har adgang til interne it-ressourcer, var det også meget dyrt og tidskrævende at vedligeholde.

“Hyperion Essbase er et meget kraftfuldt værktøj, men måden vi brugte det og i forhold til de ressourcer vi havde til rådighed, var det bare ikke det rigtige system for os,” forklarede Chris Stiebel, økonomidirektør for Bonnier Business to Business. “Det var bare for meget arbejde for de folk vi havde til at arbejde med det.”

Cloud-baseret løsning

Man ønskede fra afdelingen en Cloud-baseret løsning, der var mere fleksibel, brugervenlig og skalerbar. Dynamiske beregninger og eksterne dataoverførsler via web var også vigtige for at strømline den månedlige og ugentlige rapporteringscyklus.

Overbevisende Proof-of- concept

Efter at have evalueret flere løsninger baseret på Microsoft-teknologier og et gennemført proof-, vælger Bonnier Business to Business Jedox Cloud. Softwaren var blevet anbefalet af sit danske datterselskab Clio Online, og Qbit, en skandinavisk BI konsulentvirksomhed med speciale i Jedox implementeringer.
Qbit-Jedox-Bonnier-Chris-Stiebel

Chris Stiebel, CFO, Bonnier Business to Business

"Jedox er et meget stærkt, meget fleksibelt, meget stabilt værktøj - og giver en meget god værdi for pengene. Vi har kun ridset overfladen af ​​de muligheder som softwaren giver og kan give os i det lange løb".

Kompetent støtte fra erfarne Jedox-partnere

Qbit var systemarkitekt for projektet, som blev opdelt i to faser til månedlig og ugentlig rapportering. Baseret på en nøjagtig beskrivelse af system- og præstationsbehovet byggede konsulenterne rapporteringsløsningen i Jedox helt fra bunden. Afdelingen hos Bonnier Business to Business testede løsningen og gav løbende tilbagemeldinger gennem implementeringens faser.

Kompetent støtte fra erfarne Jedox-partnere

Qbit uddannede også projektgruppen, der senere selv gav undervisning til de lokale brugere. I dag sørger to controllere for den daglige vedligeholdelse af løsningen. Qbit supporter under tiden holdet efter behov med de mere komplekse problemer.

Mere lokalt ansvar

De leverede data centralt til de controllere, der efterfølgende behandlede, uploadede, konsoliderede og arbejdede med data. Med Jedox uploader de lokale virksomheder nu deres økonomiske data, kører nogle få enkle valideringer, og kontrollerer deres indtastninger alt sammen fra en webgrænseflade. Dette øger det lokale ansvar og reducerer den tidligere flaskehals.

Finansteamet overholder nu månedlige frister uden overarbejde

Finansteamet fordeler derefter de lokale indberetninger ud i et antal dimensioner. Valutaomregninger og omkostningsfordeling i Jedox er dynamiske. Tidligere måtte finansholdet køre scripts, som ofte var meget langsomme. I Jedox er dataene tilgængelige så snart de uploades.
“Vores månedlige rapporteringsfrister er meget stramme,” tilføjede Stiebel. “Vi arbejdede sent om aftenen fordi scripts havde taget så lang tid og der kun var to personer, der kunne uploade dataene. Jedox har helt sikkert sparet os tid som vi bruger til at øge værdien med henblik på at analysere kvaliteten og de faktiske driftsmæssige resultater for måneden.”

Større planer forude

“Vi er yderst tilfredse med den løsning og funktionalitet Jedox leverer,” opsummerer Stiebel, der har store planer for softwaren i fremtiden. Bonnier Business to Business implementerer for øjeblikket Qlik® Sense, så ledelsen kan udnytte oplysningerne fra Jedox i dashboard og PowerPoint-rapporter. CFOe ser også en meget god mulighed for at bruge softwaren til at standardisere BI, prognoser og planlægning i alle lokale virksomheder. “Jedox er et meget stærkt, meget fleksibelt, meget stabilt værktøj – og giver en meget god værdi for pengene,” fortsatte han. “Vi har kun ridset i overfladen af ​​de muligheder som softwaren giver og kan give os i det lange løb.”

Tusindvis af virksomheder har allerede valgt Jedox!

Vi tilbyder muligheden for at prøve Jedox gratis uden bindinger – Vores konsulenter står altid klar til vejledning til brug af Jedox softwaren eller til at besvare alle spørgsmål om Jedox.

Scroll til toppen